Velikonoce je nejvýznamnějším křesťanským svátkem. Kromě toho, přibližuje se jaro, stále více slunce, delší dny … Lidé nádherně zdobí své byty a zahrady, mimo jiné figurami oveček a králíkem. Přemýšleli jste do čeho zabalit velikonoční dárky? Máme pro Vás jedinečné nápady!

Ale nejprve – trochu o Velikonocích

Rozdíly v tradicích

Ve Velké Británii se v tomto čase organizuje soutěž kutálení vajíček z kopce. Angličané úplně nahradili skutečná velikonoční vajíčka, těmi z čokolády.
V USA tento svátek trvá pouze jeden den – v neděli. Nejdůležitějším bodem tohoto svátku je však hledání čokoládových vajec.
Italové nevěnují velkou pozornost velikonočním vajíčkům, jedí slavnostní oběd a stráví víkend venku, na piknicích.
Němci a Rakušané zdobí stromy vajíčky a nejmladší očekávají zajíčka, který přinese dárky.
V České republice se jedí Jidáše – kvasné buchty s medem.
Lidé na celém světě oslavují Velikonoce jiným způsobem, ale existuje něco, co je spojuje. Sú to velikonoční dárky.

 

Zajac – spojuje tradice a rozdává velikonoční dárky

V mnoha dalších zemích se podle příběhů slaví Velikonoce na počest anglosaské bohyně jara Eostre. Proto je tato událost založena na rozloučení s zimou a přivítání jara. Každá země má své vlastní individuální tradice, ale je tu jedna, spojující všechny země – soutěž v hledání pokladu – čili vajíček skrytých v domácnosti a zahradě. V tento den si lidé dávají malé velikonoční dárky.

Sladké vajíčka ležící na trávě jsou pro děti velkou atrakcí. Často se vyskytne problém – do co by děti měly sbírat tyto vajíčka? Známe řešení, které zlepší tuto soutěž dětí!
Lněné sáčky s potiskem budou pro tento účel dokonalé! Jsou lehké, šikovné a barevné. Kromě toho mají šňůrku, díky níž dítě snadno sáček uzavře a bude ho moci pohodlně nosit. A pak bude mít sáček na uložení pokladů, které získal.

 

Lněné sáčky jsou k dispozici v mnoha provedeních a velikostech, dokonce i s motivem zajíce. Takže je důležité vybrat si správný vzor a velikost, a už se jen dívat na radost dětí, když běhají s plnými barevnými sáčky.

Výjimečný nápad na velikonoční dárek

Dárky jsou tradicí Velikonoc. Děti dostávají balíčky se sladkostmi a v některých regionech dokonce i hračky. Podobně jako na Vánoce, ale mnohem méně. A opět vzniká otázka: “Jak tyto velikonoční dárky zabalit?”. Odpověď je jednodušší, než se může zdát! Představujeme Vám naše řešení – sáčky. Sáčky z organzy nebo lnu budou pro tento účel dokonalé. Jsou levné a vypadají velmi působivě.

Takto zabalené velikonoční kraslice, čokoládová vajíčka nebo jakékoliv jiné drobnosti budou velmi příjemným darem. Můžete si být jistý, že dárek v takovém krásném balené způsobí obdarované osobě velkou radost a vykouzlí její úsměv na tváři.