Místo dárku se velmi často rozhodujeme dávat peníze jako dárek.

Důvody tohoto rozhodnutí se velmi liší. Často je to důsledek chybějícího vhodného nápadu. Může také existovat strach, že naše volba nebude podle chuti příjemce. Stává se také, že se má nasbírat hotovost, která přispěje ke sběru celé částky umožňující uskutečnit nějaký větší sen. Bohužel někdy je předávání peněz považováno cizími lidmi za snadné a vnímáno jako nedostatek inspirace dárce. Tomuto dojmu však lze účinně zabránit. Stačí se o vhodný obal pro dárek (a to nemusí být drahé nebo pracné). Vytvořili jsme řadu několika jedinečných nápadů, jak zabalit peníze jako dárek jednoduchým a mimořádně efektivním způsobem.

Bankovky jako dárkový balicí papír

Bankovky jako dárkový balicí papír

Alternativa k rozdávání peněz v obálce – jednoduchá a stylová řešení

Obálka s penězi sama o sobě může být dobrým řešením, pokud je nedáte přímo do ruky. Obálka může být umístěna například v knize s ručně psaným věnováním, což bude také krásný suvenýr. Samotná obálka nebo s malým dárkem, např. figurkou pro štěstí nebo pralinkou, může být umístěna v ozdobném balení. Nabídka našeho obchodu zahrnuje mimo jiné organzové, saténové a lněné sáčky, které vypadají mnohem elegantněji než tradiční papírové dárkové sáčky. Široký výběr formátů, vzorů a barev vám umožní vybrat ten správný sáček pro každou příležitost. Efektivní dárkové balení nebylo nikdy snazší! Na našem blogu si můžete přečíst, jak taký dárek zabalit.

Existuje mnoho alternativních nápadů, které vám umožňují zcela se vzdát tradiční, neatraktivní obálky s penězi. V mnoha obchodech si dokonce můžete koupit hotové pohlednice s sáčkem nebo záložkou, pod níž můžete umístit bankovky.

Peníze vložené jako svatební blahopřání

Peníze vložené jako svatební blahopřání

Jak důmyslně zabalit peníze jako dárek?

Níže jsme pro vás shromáždili hrst zajímavých návrhů na dárky, které jsou také balením na peníze. Včetně některých jedinečných nápadů, jak směšně zabalit peníze.

V co sbalit peníze na svatební dar?

Zejména během svatby hosté často chtějí podarovat opravdu efektivní a výrazný dárek. Chtějí dát něco opravdu zvláštního. Někteří lidé jsou také velmi kreativní i když se rozhodnou dát peníze. Uvidíte, jak zabalit peníze jako dárek originálním a jedinečným způsobem.

Prasátko je originální obal pro peníze, které chceme dát jako dárek

Prasátko je originální obal pro peníze, které chceme dát jako dárek

Bohatá kytice a drahé čokolády

Někteří květinářství nabízejí vzácné svatební kytice z bankovek. K těmto kyticím nebo k květinám jsou připojeny peníze. Jsou srolované v rolích, svázané ozdobnou stuhou, někdy zabalují hlavy květů a existují i ​​kompozice s květinami ve stylu origami z bankovek! Alternativou k řezaným květům je „kytice“ skládající se z balónků. Uvnitř nich jsou umístěny válcované bankovky. Pro lepší vizuální efekt mohou být také naplněny barevnými konfety.

Svatební kytice s origami květinami z bankovek

Svatební kytice s origami květinami z bankovek

Svatební kytice z peněz není jediný návrh, který je zábavnou variantou tradičních dárků – někteří dokonce připravují čokoládové bonbóny plné peněz! Stačí si koupit pěkně zabalené pralinky, sníst čokoládu (několik jich může zůstat) a na prázdných místech, například v ozdobných místech na pralinky, umístit pěkně složené bankovky. Protože čokoládová krabička bude dána jako otevřená, nevěsta a ženich ji nedají nikomu jinému. Pro jistotu však doporučujeme dát na obal kartu povzbuzující novomanžele ke kontrole obsahu. Zde uvedené nápady, jak zabalit peníze za dárek, lze samozřejmě použít i při jiných příležitostech, nejen pro svatby!

Bankovky mohou být umístěny v čokoládové krabičce mezi pralinkami

Bankovky mohou být umístěny v čokoládové krabičce mezi pralinkami

Jak zábavné zabalit dárek, když se rozhodneme darovat peníze? Prasátko pro úspory, historické album nebo možná unikátní foto rámeček?

Velmi zajímavou a vizuálně atraktivní nabídkou je dát peníze v … prasátko na peníze! V obchodech najdete např. skleněné, průsvitné prasátko. Hotovost v mincích (nejlépe v jedné nominální hodnotě), která je do ní vložena, jistě vzbudí velký zájem a způsobí radost osobě, která takový dárek obdrží.

Bankovky mohou být umístěny v čokoládové krabičce mezi pralinkami

Bankovky mohou být umístěny v čokoládové krabičce mezi pralinkami

Zajímavým a vtipným návrhem v případě „okrouhlých“ výročí, např. 20, 30, 40, 50 let, je připravit jako dárek rámeček s hotovostí. V případě čtyřicetiletého jubilea připravte čtyři bankovky v nominální hodnotě sto korun a zasuňte je pod sklenici nebo je zavěste miniaturními sponami na provázek. Dar připravený tímto způsobem je dostačující k tomu, aby nesl podpis „Vidíš? 40 není tolik!“

Jak zabalíte peníze jako dárek určený pro dítě?

Následující nápady na originální dárky lze také úspěšně použít i pro dospělé. Jsou skutečně univerzální, ale lépe vyhovují očekáváním nejmladších než návrhy předložené dříve.

Velmi jednoduchý návrh, jak zabalit peníze za dárek, který vzbudí obdiv: Maskot držící sáček v tlapě, například pěkný velurový sáček s válcovanými bankovkami uvnitř. Je to skvělý nápad, který můžete použít při všech příležitostech, dokonce je vhodný i pro novorozence při jejich narození.

Peníze jako dárek lze umístit do sáčku z materiálu zavěšeného na tlapě medvídka. Skvělý nápad je také podarovat prasátko plné mincí.

Peníze jako dárek lze umístit do sáčku z materiálu zavěšeného na tlapě medvídka. Skvělý nápad je také podarovat prasátko plné mincí.

U náboženských obřadů lze plyšovou hračku nahradit např. andělskou postavou. Bude to jedinečný suvenýr ideální pro dar při svátku křtu nebo dárek na prvního sv. přijímání. Je to spolehlivý způsob, jak dávat peníze diskrétně a na úrovni.

Pokud jde o první svaté přijímání, stojí za zmínku ještě jeden návrh vhodný pro děti, které mají několika let. Jako dárek na přijímání nebo na narozeniny můžete dát speciální kytici. Mnoho květinářství nabízí hotové kytice z květin, pralinek nebo lízátek a bankovek. Takové sladké překvapení určitě potěší nejmladší.

Autor další myšlenky byl opravdu kreativní – můžete dát peníze v krabičce pastelek! Stačí zabalit každou tužku bankovkou a ozdobit obal slovy „Vybarvěte svůj svět“. Volitelně mohou být namísto v původním balení v rámečku. Takový dárek určitě přinese úsměv na tváři! Pro děti budou umělecké potřeby pravděpodobně později použity k vytvoření krásných kreseb. Takový dárek bude tedy jak pěkný, tak praktický.

Může obyčejná obálka být lepším řešením?

Jak je vidět, nápadů na dávání hotovosti jako dárku existuje mnoho a jediným limitem kreativity je představivost dárce. Je však vždy vhodné využívat výše uvedené nápady, nebo je někdy lepší zůstat u tradiční obálky?

To záleží na osobě, kterou chceme obdarovat penězi. U blízké rodiny a přátel se kreativní nápady obvykle ukážou jako trefa do černého, ale u vzdálenějších příbuzných je někdy bezpečnější zůstat u obálky. Důvod je jednoduchý – ne každý má smysl pro humor, stejný cit pro styl a přístup k penězům. Pokud víte, že daný jubilant nemá rád bibeloty, pokladničku nebo rámek s vtipným textem, pravděpodobně se mu to nebude líbit. Je lepší zůstat u obálky nebo sáčku z organzy. Pokud obdarovaný vyniká svou netrpělivostí, nebude vhodné předávat mu bankovky skryté v kytici květin nebo ve formě složitého origami. Kreativní nápady si ponechte pro ty, kteří je ocení!

Na co myslet při balení peněz na dárek?

Především se ujisti, že bankovky nebudou poškozeny. Pokud se rozhodnete je ohýbat (například ve formě origami nebo mašlí pro kytici), proveďte to velmi opatrně a použijte bezchybně hladké bankovky, vyjmuté přímo z bankomatu. Ujistěte se, že jim vlhkost nehrozí, například pokud by během venkovního obřadu pršelo. Také pamatujte, že je umístěte v kompozici tak, aby obdarovaný mohl snadno přístup k bankovkám – bez jejich poškození.

Ujisti se, že obdarovaný nedopustí přehlédnutí dárku! Může to působit málo pravděpodobně, ale například novomanželé v shonu emocí ve svatební den mohou přehlédnout “dodatek” v kytici nebo bonbonech. K dárku proto přilož velký a čitelný lístek s přáním a informací, že by měl pozorněji nahlédnout. Až se emoce uklidní, novomanželé určitě objeví skryté peníze. Můžeš to udělat i při samotném předávání dárku. Jednoduše upozorni, že uvnitř sáčku/piggy bank/balení bonbonů se nachází dodatečný obsah.

Už víme, jak zabalit peníze jako dárek

Oplatí sa darovat elegantně zabalené peníze.

Oplatí sa darovat elegantně zabalené peníze.

Jak vidíte, rozhodnutím, že někomu dáte peníze, můžeme jednoduchým způsobem vytvořit opravdu krásné a originální dárky. Hotovost v tak jedinečném balení jistě potěší příjemce a taký dárek zůstane v její paměti po dlouhou dobu.