Sáčky do koupele jsou často používány v domácích lázních, a to jak u žen, tak i u mužů. V drogeriích a obchodech s kosmetikou obvykle neexistuje mnoho možností výběru. Najdeme v nich jen několik vůní. A přece je to něco, co si můžeme snadno vytvořit doma i sami. Vytvoření přípravků na domácí lázně nevyžaduje mnoho času, a ještě méně našich schopností. Je to úžasně jednoduché a efektivní.

Domácí lázně

Domácí lázně – co a jak?


Domácí lázně mají mnoho výhod. Za prvé, je to levné a pohodlné, protože k nim máme kdykoliv přístup. Zadruhé, snadno se připravují a co je nejdůležitější – přináší skvělé výsledky. Jednoduchým způsobem – bez toho, abyste opustili svůj dům, si můžete odpočinout jako ve skutečných lázních. S vynaložením malého úsilí dosáhnete úžasné výhody. Stačí si koupit malé sáčky a některé přírodní přísady.

 

Domácí lázně dárek

Domácí lázně – léčivý koupel

Léčivé sáčky do vany je skvělou volbou pro zlepšení vašeho zdraví přirozeným způsobem. Jediné, co musíte udělat, je nasypat hrstku bylin do sáčku v závislosti na požadovaném účinku. Sáček podle individuálních potřeb může mít různé velikosti – ale doporučujeme malé sáčky vyrobené ze lnu – například o velikosti 8 x 10 cm, 9 x 12 cm, 10 x13 cm, 11×14 cm. Kromě toho naše nabídka pro domácí lázně obsahuje mnoho dalších velikostí a vzorů sáčků. Máme sáčky s dekorativní potiskem – například s potiskem s růžemi, bylinkami, s motivem koček, králíků jakož i mnoho jiných motivů.

Domácí lázně DIY

Podle očekávaného účinku můžete na vaší domácí lázně použít různé bylinky, např. Na problémy s měchýřem je vhodný tymián. Dvě nebo tři hrnky tymiánu ve lněném sáčku pomohou s příznaky zánětu močového měchýře. Heřmánek, měsíček lékařského a šalvěje zmírňují zánět a poškození kůže, listy meduňky uklidní tělo a sníží nepříjemné příznaky premenstruačních stavů, jako jsou podrážděnost, bolesti břicha nebo kůže.

Domácí lázně by měl trvat přibližně 15-20 minut. Ideální teplota vody je asi 34-36 ° C.

Takové sáčky mohou být použity mnoha způsoby. Byliny můžete nasypat do sáčků střední velkosti a pověsit na vodovodním kohoutku přímo pod proudem vody a pak vložit do vany. Můžete nasypat bylinky do sáčku, pak je zalít vroucí vodou do šálku. Po jejich vyluhování, následně šálek vylijte do vany. Následně můžete hodit sáček s bylinkami do vany, aby volně plaval. Bez ohledu na to, jakou možnost si zvolíte, efekt domácí lázně by měl být uspokojivý.

Domácí lázně DIY

Pokud chcete jen relaxovat, můžete si vytvořit sáček s mírně odlišným obsahem. Nasypte hrubou mořskou sůl nebo typickou sůl do koupele do malého sáčku nebo sáčku z organzy, či lnu a naplňte ho vybranými přísadami, jako jsou bylinky, sušené květiny, aromatické oleje, vanilka, pomerančová nebo grapefruitová kůra. Sušené květiny, jako levandule odstraňují napětí a pomáhají se zrelaxovat, lupeny růže vyhlazují a omlazují pokožku, olej ze zeleného čaje podporuje regeneraci, měsíček lékařský urychluje hojení ran a snižuje zánět. Téměř každá rostlina má několik úžasné vlastnosti, díky čemuž můžeme z přírody i vaší domácí lázně čerpat mnoho dobrého.

* Sůl – má detoxikační, relaxační a zklidňující vlastnosti, ale také vysušuje. Je důležité, abyste si po takovém koupeli namastili tělo olejem nebo balzámem.

** Solné lázně se nedoporučují pro lidi s kardiologické problémy.

Vana tašky