MDŽ se rychle přibližuje a vy nemáte tušení jaký dárek podarujete? Na internetu najdete množství dárků, které mohou být super reklamované, ale nemáte jistotu, zda se budou líbit ženě, kterou obdarujete. Tyto dárky se mohou ukázat jako zbytečné a nepraktické a co je důležitější – nevíte, zda se trefíte do její gustu.
Pokud nevíte, jaký dárek na Mezinárodní den žen vybrat, získejte inspiraci z tohoto článku.

Mdž v minulosti a dnes

Den žen je mezinárodní svátek, který má svůj původ v italském svátku Matronalia, který se slaví první týden března. Souvisí se začátkem nového roku, mateřstvím a plodností. Při této příležitosti tohoto svátku dávali muži svým manželkám dárky a plnili jejich přání.

V dobách komunismu to byla příležitost vyplnit mezery v chybějícím zboží, a to je důvod, proč dámy dostávali takové dárky jako jsou punčochy, ručníky, utěrky, mýdla, kávu nebo hřebíček – v té době populární květ.

V Česku oslavujeme tento svátek každého 8. března. V současné době muži dávají ženám ve svém okolí – matkám, manželkám, partnerkám, přítelkyním květiny nebo malé dary. V některých zemích, například v Rumunsku, se tento den slaví spolu s dnem matky, během kterého děti obdarovávají své matky a babičky malým dárkem.

Bílá organza taška s parfémem

Dárek na mdž – pro přítelkyně a kolegyně z práce

Den žen je příležitost k vyjádření úcty k něžnějšímu pohlaví. V tento den se nedarují větší dárky, jako například u příležitosti svátku Valentýna, ale pouze malé dary, které mají být vyjádřením paměti a uznání. Nejčastěji jsou to jednotlivé květiny, ne kytice – například tulipány, růže, pohlednice s blahopřáním, čokoláda nebo pralinky. Pohlednici nebo sladkosti můžete zabalit do sáčku v krásné jarní barvě. Zvláště doporučujeme žluté, zelené, fialové a růžové jakož i podobné barvy – nádherné, optimistické jako jaro. Tímto barevným kombinacím se obdarovaná žena určitě potěší – jsou optimistické a veselé jako jaro.

Takové malé gesto způsobí, že se žena bude cítit dobře a její nálada se určitě zlepší.

Dárek na Mezinárodní den žen pro partnerku

Výše uvedené dary – květ, pohlednice nebo čokoláda – budou perfektní pro kolegyně nebo kamarádky. Pro ženu, se kterou udržujete blízký vztah, navrhujeme vybrat dar trochu osobnější a individuální. Něco, co ji vystihuje, z čeho se potěší. Něco, díky čemuž se bude cítit výjimečná, něco, co ji okouzlí.

Například šperky, kterým se dáma vašeho srdce jistě potěší. Prsten, řetízek s přívěskem, náramek nebo náušnice vykouzlí na obličeji úsměv. Která žena nemá ráda šperky? Na zabalení takového dárku doporučujeme zejména metalické sáčky a sáčky vyrobené z organzy jemné jako mlha.

Dalším návrhem je spodní prádlo, díky kterému se vaše žena bude cítit atraktivní. Je důležité, aby spodní prádlo nebyla zeštíhlující, protože můžete tímto způsobem urazit obdarovanou ženu. Nejlepší je zabalit takovou intimní věc do saténového sáčku – okamžitě neodhalí obsah dárku a po otevření překvapí ženu a probudí její smysly. Saténový materiál je velmi ženský a smyslný. K takovému dárku je perfektní!

Inspirace na MDŽ

Aby se žena cítila doceněna, nepotřebujete velké a drahé dárky, vystačí nezapomenout na tento den a podarovat alespoň malý dárek. Nesmíte však zapomenout na to, že navzájem je třeba cenit každý den, nejen v sváteční den. 🙂